Forskellige typer af forsikring for udlejningsbiler

Når du udlejer en bil, er det vigtigt, at du tilmelder dig visse forsikringer.
Ofte vil biludlejningsfirmaet tilbyde forsikringspakker.
Nogle af dem kan være til at betale, hvis du ikke allerede har tilstrækkelig forsikring.
Vær dog opmærksom på ikke at tage imod dårlige forsikringsbetingelser samt unødvendige typer af forsikringer.
Nedenfor vil du kunne finde en liste over nogle af biludlejningsfirmaernes forsikringer.
Vi anbefaler, at du i det mindste har en udvidet ansvarsforsikring, samt en tyveri- og kollisionsforsikring. Om du ønsker at udvide dine forsikringer eller ej, kommer an på, hvad dine behov er.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er obligatorisk i hele Europa. I de nordiske lande, bortset fra Danmark, er bilisten også dækket af en ansvarsforsikring.
I resten af Europa vil en lignende forsikring kun dække passagerne i bilen udover skaderne forårsaget af andre. Det er derfor nødvendigt at få en separat skadeforsikring, hvis du benytter dig af en udlejningsbil på det europæiske kontinent for at være dækket af forsikringen.

Kollisionsforsikring

Kollisionsforsikring kaldes også for Collision Damage Waiver (CDW) eller personlig risikoforsikring. Hvis du støder sammen med nogen, når du kører i en udlejningsbil, er der en risiko for at udgifterne kan blive store. Med denne type forsikring kan du fjerne eller reducere dit finansielle ansvar. Jo dyrere forsikringen er, jo lavere vil din selvrisiko være, hvis du skulle komme ud for et trafikuheld. Hvis du har planer om at køre i et land, der er kendt for farlig trafik, kan det være en god idé at vælge en dyrere forsikring end den, du ellers ville have valgt. Nogle biludlejningsfirmaer inkluderer det i deres udlejningsudgifter, men du skal undersøge det grundigt, før du fravælger din egen forsikring.

Tyveriforsikring til udlejningsbil

Forsikringen vil dække i tilfælde af, at udlejningsbilen bliver stjålet under udlejningsperioden.
Hvis du skulle være så uheldig, at nogen bryder ind i bilen og stjæler den imens den er parkeret, kan du blive holdt økonomisk ansvarlig. Hvis du er dækket af en tilstrækkelig forsikring, kan du undgå at gå fallit på grund af andres snedighed. Vær opmærksom på, at denne forsikring ikke dækker særlige situationer, hvor nogen har brudt ind i bilen for at stjæle dine ejendele. I de tilfælde er du afhængig af din egen rejseforsikring.

Reduceret selvrisiko

En del biludlejningsfirmaer og forsikringsudbydere tilbyder en pakke, der gør dig berettiget til at reducere din selvrisiko i tilfælde af en bilulykke. Det der kaldes for en SCDW-forsikring (Collision Damage Waiver, som nævnt tidligere) er ikke altid værd at betale for. Forhåbentlig vil du ikke få brug for nogle af forsikringerne. Hvis du betaler for en reduceret selvrisiko, gælder det kun i tilfælde af en bilulykke. Vi ser derfor ingen grund til, at du betaler en øget pris for disse tilbud.

Personlig forsikring

Hvis du vælger en personlig forsikring, vil du blive finansielt dækket i tilfælde af skader og dødsfald. Læs kravene nøje, før du vælger sådan en forsikring. Vær opmærksom på behandlingsomkostningerne, der dækkes af forsikringen samt det beløb, der vil blive udbetalt ved dødsfald.
Når du benytter dig af en udlejningsbil i udlandet, skal du under alle omstændigheder have valgt en rejseforsikring. Selv hvis rejseforsikringen ikke skulle dække nogle af omkostningerne forbundet med bilen, vil den dække medicinske behandlinger i udlandet. En personlig forsikring vil være en ekstra tilføjelse til din eksisterende rejseforsikring.

Andre regler for USA

Som i mange andre tilfælde har USA et andet sæt krav i forhold til bilforsikring. Det gælder også for folk, der benytter sig af udlejningsbiler i USA.
En af de mest vigtigste forsikringer som du kan vælge, hvis du lejer en bil i USA, er den såkaldte ”Additional Liability Insurance” (ALI). Denne type forsikring vil kunne dække enhver form for finansielle tab som følge af skader på andres ejendom. En del biludlejningsfirmaer inkluderer ALI-forsikringen i deres udlejningstilbud. Hvis du ikke er sikker på, om det er en del af din lejeaftale, skal du læse den nøje, før starter din køretur.